1. اطلاعات ما نشان میدهد که شما عضو انجمن نیستید، لطفا برای استفاده کامل از انجمن ثبت نام کنید یا وارد انجمن شوید.
  2. 1- لطفا اول ایمیل تان .www نگذارید !
    2-بعد از ثبت نام,ایمیلی برای شما ارسال خواهد شد, که باید بر روی لینک داده شده کلیک نمایید تا اکانت شما فعال شود.

&&& طرز تهيه انواع ترشی ها و شورها &&&

شروع موضوع توسط ashoob ‏Aug 31, 2010 در انجمن آشپزی

  1. آفلاین

    ashoob مدیر بازنشسته

    تاریخ عضویت:
    ‏Aug 3, 2009
    ارسال ها:
    7,733
    تشکر شده:
    18
    امتیاز:
    38
    جنسیت:
    زن
    محل سکونت:
    یک پارس
    وب سایت:
    دوستان عزیز 1pars سلام

    هدف از گذاشتن این تایپیک جامع و کلی شدن این موضوع میباشد. از این به بعد شما دوستان عزیز میتوانید موضوعاتی که در این ارتباط است در این تایپیک قرار دهید .






    باتشکر asho0o0ob









    مواد لازم:

    بامیه یک کیلو
    موسیر تازه ۳ عدد
    سیر ۳ تا ۴ حبه
    جعفری و ترخون تازه ۵۰ گرم
    نعنا خشک ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
    سرکه سفید به میزان لازم
    طرز تهیه:
    بامیه ها را بشویید و ساقه شان را کوتاه کنید(خیلی کم کوتاه کنید تا مایع لزجی که درون آن ها است خارج نشود و ترشی حالت لیز پیدا نکند).
    بامیه ها را روی یک پارچه تمیز پهن کنید و صبر کنید تا آب آن ها خشک شود.
    [​IMG]
    بامیه ها را به صورت لایه به لایه با سیر، موسیر، جعفری و ترخون تازه و نعناع خشک، داخل یک ظرف شیشه ای تمیز و خشک بریزید.
    داخل شیشه سرکه بریزید ‌تا حدی که روی مواد را بگیرد.
    درب ظرف را محکم بندید. در صورت دلخواه می توانید یک عدد کیسه فریزر روی سر شیشه بگذارید و سپس درب آن را ببندید تا هوا نکشد.
    ۲۰ روز بعد ترشی قابل مصرف است.
    نکات:
    * اگر تردی بامیه را دوست ندارید، می توانید قبل از ریختن در شیشه، آن را کمی در آب بجوشانید. سپس در آبکش بریزید تا آب آن برود و بعد از سرد شدن داخل شیشه بریزید.
    [​IMG]
    * حتما موقع پاک کردن، بامیه های زده دار و نصفه را جدا کنید.
    * بعضی ها طعم تند سرکه را دوست ندارند و به سرکه، آب هم اضافه می کنند. یادتان باشد برای این ترشی، از آب جوشیده و نمک کمتری استفاده کنید (حدود یک هشتم شیشه).
    * می توانید موسیر و سیر و سبزی ها را اضافه نکنید، ولی پیشنهاد می کنم نعنا خشک را به هیچ وجه حذف نکنید.
    * اگر ترشی لیز شد، می توانید آب آن را کاملا دور بریزید و یک بار دیگر با سرکه پُر کنید.
  2. آفلاین

    بهنام دوست تازه وارد

    تاریخ عضویت:
    ‏Aug 29, 2010
    ارسال ها:
    184
    تشکر شده:
    0
    امتیاز:
    0
    سلام حال شما؟ من که دلم آب افتاد مرسی خیلی ممنون
  3. آفلاین

    ashoob مدیر بازنشسته

    تاریخ عضویت:
    ‏Aug 3, 2009
    ارسال ها:
    7,733
    تشکر شده:
    18
    امتیاز:
    38
    جنسیت:
    زن
    محل سکونت:
    یک پارس
    وب سایت:
    ترشی بادنجان شكم پر | ترشی و شور [​IMG]

    مواد لازم :
    یك فنجان سیر كوبیده شده
    5/1 كیلو سبزی ترشی
    یك قاشق سوپخوری ادویه
    یك قاشق سوپخوری نمك
    3 كیلو بادنجان قلمی كوچك
    به اندازه لازم سركه
    طرز تهیه:
    سبزی ترشی شامل جعفری، نعناع، ترخون و در صورت امكان كمی سبزیهای معطر محلی است. سبزیها را پس از پاك كردن و شستن روی یك پارچه تمیز پهن كرده و می گذاریم یك شبانه روز بماند تا آب آنها كاملاً گرفته شود. سپس آنها را خرد می كنیم.
    برای تهیه این ترشی از بادنجانهای كوچك استفاده می كنیم. اگر بادنجان ها خیلی ریز و كوچك باشد، كلاهك سبز آن را بر نمی داریم و به همین ترتیب آنها را در حالیكه یك برش3 سانتیمتری در وسط بادنجان ها ایجاد كرده ایم، در سركه می جوشانیم. به طوری كه برای هر یك كیلو، یك لیوان سركه لازم است. ظرف را روی حرارت ملایم قرارمی دهیم تا بادنجان ها كمی بپزد، ولی له نشود.
    سبزی ترشی خرد شده را درظرف تقریباً بزرگی می ریزیم وسیر، نمك و ادویه را به آن اضافه می كنیم . بعد ازمخلوط كردن آنها، شكم بادنجان ها را ازاین مخلوط پرمی كنیم و در ظروف مخصوص ترشی می ریزیم . سپس روی مواد سركه می ریزیم تا سركه روی بادنجان ها را بگیرد. در آنها را محكم می بندیم و در جای خنك نگه می داریم.
    نكات تغذیه ای :
    خوردن ترشی به همراه غذا باعث افزایش اشتها می شود. همچنین به علت دارا بودن سركه باعث هضم بهتر غذا و چربی ها میشود. اگر در صورت خوردن یك غذای چرب احساس سنگینی كردید، با خوردن مقداری ترشی یا آبلیمو یا آبغوره كه همگی خاصیت اسیدی دارند، حالتان بهبود خواهد یافت.
    تذكر:
    در مصرف ترشی نباید زیاده روی كرد.همانطور كه اشاره شد ترشی خاصیت اسیدی دارد ، بنابراین افرادی كه دچار ناراحتی معده هستند نباید آن را مصرف كنند.
    این ترشی به علت دارا بودن بادنجان، برای افرادی كه به آن حساسیت دارند مناسب نیست.
  4. آفلاین

    ashoob مدیر بازنشسته

    تاریخ عضویت:
    ‏Aug 3, 2009
    ارسال ها:
    7,733
    تشکر شده:
    18
    امتیاز:
    38
    جنسیت:
    زن
    محل سکونت:
    یک پارس
    وب سایت:
    | ترشی و شور [​IMG]

    مواد لازم:
    بادمجان یک کیلو
    سبزی معطر پاک کرده نیم کیلو
    فلفل دلمه ی سبز یک عدد
    فلفل دلمه ی قرمز یک عدد
    سیر رنده شده یک قاشق سوپ خوری
    فلفل سبز 50 گرم
    هویج 3 عدد
    کلم پیچ سفید 250 گرم
    سرکه یک کیلو
    ادویه ی ترشی یک قاشق سوپ خوری
    نعنای خشک یک قاشق غذاخوری
    پونه ی خشک یک قاشق غذاخوری
    زرد چوبه یک قاشق مرباخوری
    طرز تهیه:
    - سبزی معطر شامل مرزه، ترخون، گشنیز، جعفری، نعنا و ... است که آنها را کاملاً خرد می کنیم.
    - بادمجان را همراه پوست با یک لیوان سرکه و یک لیوان آب می پزیم. سپس در صافی می ریزیم تا آب اضافی آن خارج شود.
    - سیر و بادمجان را با هم چرخ می کنیم.
    - کلم، هویج، فلفل دلمه ای سبز، فلفل دلمه ای قرمز و فلفل سبز تند را به طور کامل خرد کرده، به بادمجان و سیر اضافه می کنیم. در صورتی که فلفل سبز مصرفی خیلی تند بود، مقدار آن را کمتر کنید.
    - سبزی معطر، ادویه ی ترشی، نمک، زردچوبه، نعنا و پونه ی خشک را ترکیب کرده و به مواد قبلی می افزاییم.
    - سرکه را به همه ی مواد بالا اضافه کرده و مرتب هم می زنیم. حالا ترشی آماده است.
  5. آفلاین

    ashoob مدیر بازنشسته

    تاریخ عضویت:
    ‏Aug 3, 2009
    ارسال ها:
    7,733
    تشکر شده:
    18
    امتیاز:
    38
    جنسیت:
    زن
    محل سکونت:
    یک پارس
    وب سایت:
    ترشی و شور [​IMG]

    موادلازم:
    چغندر 1 کیلو
    سرکه 1 کیلو
    نمک به مقدار لازم
    گل پر 1 قاشق مرباخوری
    فلفل سیاه نیم کوب 1 قاشق چای خوری
    موسیر و سیر 50 گرم
    طرز تهیه:
    چغندرها را بشویید و گل و لای آنها را با برس به خوبی پاک کنید. لازم به ذکر است بعضی چغندرها کم رنگ و بعضی دیگر پررنگ هستند. برای تهیه ترشی چغندر بهتر است از نوع پررنگ آن استفاده کنید.
    در صورتی که از نوع کم رنگ استفاده می کنید، ترجیحاً یک یا دو چغندر پررنگ هم به همراه آنها بپزید و یا به صورت خام رنده کنید تا رنگ لبوها متعادل شود.
    چغندر را می توانید با آب و یا سرکه بپزید. اگر با آب پخته شود، رنگ آن خوش رنگ تر و شفاف تر می گردد؛ اما دوام آن کمتر شده و سریع تر کپک خواهد زد.
    اگر چغندرها با سرکه پخته شود، رنگ آن تیره تر و زمان ماندگاری آن بیشتر شده و احتمال کپک زدن آن کمتر خواهد شد.

    [​IMG]

    وقتی چغندرها به طور کامل پختند ، می توانید آنها را به صورت دلخواه برش زده و به اشکال مختلف درآورید. از قالب های شیرینی هم برای زیباترشدن برش ها می توانید استفاده کنید.
    پس از انجام این کار آنها را درون شیشه ای ریخته و به اندازه ای سرکه اضافه کنید که به طور کامل روی چغندرها را بپوشاند.
    در ازای هر یک کیلو سرکه، یک قاشق غذاخوری نمک به آن اضافه کنید. مقدار نمک را بسته به ذائقه تان می توانید کم یا زیاد کنید. بنا به دلخواه می توانید مقداری گل پر، موسیر، سیر و فلفل هم لابه لای آن قرار دهید. درب ترشی لبو را محکم بسته و در یخچال نگه داری کنید.
  6. آفلاین

    ashoob مدیر بازنشسته

    تاریخ عضویت:
    ‏Aug 3, 2009
    ارسال ها:
    7,733
    تشکر شده:
    18
    امتیاز:
    38
    جنسیت:
    زن
    محل سکونت:
    یک پارس
    وب سایت:
    ترشی مخلوط | ترشی و شور [​IMG]

    موادلازم :
    گل کلم 5/1 کیلوگرم
    برگ کلم 5/0 کیلوگرم
    سبزی معطر پاک کرده 5/0 کیلوگرم
    فلفل دلمه ای 3 عدد متوسط
    کرفس خرد شده 5/0 کیلوگرم
    لوبیا سبز خردشده 250 گرم
    هویج خرد شده 5/0 کیلوگرم
    سیر 2 بوته
    فلفل سبز تند 4-3 عدد
    بادمجان 1 کیلو
    پیاز ریز 5/0 کیلوگرم
    موسیر خشک 100 گرم
    سیب زمینی ترشی 5/0 کیلوگرم
    نعنای خشک یک قاشق غذاخوری
    نمک و فلفل به اندازه لازم
    زردچوبه یک قاشق غذاخوری
    ادویه ترشی 2 قاشق غذاخوری
    سرکه به اندازه لازم
    طرز تهیه
    گل کلم ها را به طور کامل تمیز کرده و می شوییم. برگ کلم را به صورت مربع های کوچک برش می دهیم.
    بادمجان ها را به صورت مکعبی بریده و با یک و نیم لیوان سرکه می پزیم.
    سیب زمینی ترشی، کرفس، لوبیا سبز، فلفل سبز تند، سبزی معطر، فلفل دلمه ای و هویج را خرد می کنیم. سیر را هم به صورت حلقه های نازک خرد می کنیم.
    موسیر را خیس کرده و چند بار آب آن را عوض می کنیم.
    پیازهای ریز را شسته و خشک می کنیم. سپس همه مواد را با هم مخلوط می کنیم. در نهایت ادویه ترشی ( طرز تهیه آن در پایین آورده شده است )، زردچوبه ، نمک، فلفل و نعنای خشک را می افزاییم. سپس سرکه را به اندازه ای اضافه می کنیم تا به طور تقریبی روی مواد را بگیرد ( نه به طور کامل ).
    مواد لازم برای ادویه ترشی :
    پودر گلپر 100 گرم
    پودر تخم گشنیز 50 گرم
    پودر زیره سبز 50 گرم
    ریشه جوز بویا ( پودر شده ) 25 گرم
    جوز رنده شده 2عدد
    دارچین یک قاشق سوپ خوری
    فلفل سیاه یک قاشق سوپ خوری
    فلفل سبز یک قاشق سوپ خوری
    پودر رازیانه 50 گرم
    تمام مواد را با هم مخلوط می کنیم. ادویه ترشی آماده است.
    * توجه
    - با پارچه ای تمیز، آب اضافی هر یک از سبزیجات را بگیرید.
    - سبزی معطر شامل مرزه، ترخون، گشنیز، جعفری، نعناع و ... است.
  7. آفلاین

    ashoob مدیر بازنشسته

    تاریخ عضویت:
    ‏Aug 3, 2009
    ارسال ها:
    7,733
    تشکر شده:
    18
    امتیاز:
    38
    جنسیت:
    زن
    محل سکونت:
    یک پارس
    وب سایت:
    قارچ شور | ترشی و شور [​IMG]

    مواد لازم :
    قارچ 1 کیلو
    نمک 5 قاشق غذاخوری
    سرکه نصف پیمانه
    آب 5/1 لیتر
    سبزیجات معطر، سیر و فلفل سبز به میزان لازم
    طرز تهیه :
    سبزی معطر شامل نعنا، گشنیز، مرزه، ترخون است. ابتدا قارچ ها، سبزیجات، سیر و فلفل سبز را به خوبی بشویید و در آبکش قرار دهید تا آب آنها کاملا برود.
    نمک و سرکه را در آب حل کنید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد( برای پاستوریزه شدن ). درب قابلمه را بگذارید و صبر کنید تا سرد شود. سپس قارچ ها را در یک ظرف شیشه ای ریخته و بر روی آن سبزیجات معطر، سیر و فلفل سبز را قرار دهید. سپس آب و نمک و سرکه ی سرد شده را روی سبزیجات بریزید تا روی آنها را بپوشاند. درب ظرف را محکم بسته و در یک جای خنک به مدت 20 روز نگهداری قرار دهد. بعد ازاین مدت می توانید از شور استفاده کنید.
    نکته:
    رعایت پاستوریزه کردن همه اجزا بخصوص ظرف شیشه ای و درب آن، از ورود میکروب ها به داخل شور باید جلوگیری کرده و موجب سالم ماندن شورها می شود. همیشه خراب شدن شورها مثل کپک زدن یا له شدگی، به خاطر رعایت نکردن بهداشت است.
  8. آفلاین

    ashoob مدیر بازنشسته

    تاریخ عضویت:
    ‏Aug 3, 2009
    ارسال ها:
    7,733
    تشکر شده:
    18
    امتیاز:
    38
    جنسیت:
    زن
    محل سکونت:
    یک پارس
    وب سایت:
    ترشی لوبیا سبز با قارچ | ترشی و شور [​IMG]

    مواد لازم:
    لوبیا سبز 500 گرم
    قارچ 500 گرم
    فلفل سبز تند 4- 3عدد
    سیر 4- 3عدد
    زردچوبه 1قاشق چای‌خوری
    ادویه‌ی ترشی 1قاشق مرباخوری
    سرکه به میزان لازم
    سبزی معطر تازه 50گرم
    سبزی خشک 1قاشق غذاخوری
    روش تهیه:
    1- دم لوبیا سبزها را گرفته و بشویید. سپس به ابعاد دلخواه خرد کنید و درون آبی که در حال جوشیدن است بریزید. پس از حدود 2-1 دقیقه آن‌ها را در آبکش سرازیر کنید.
    2- قارچ‌ها را خرد کرده یا به صورت درسته داخل آب جوش قرار دهید. بلافاصله از آب خارج کرده و درون صافی بریزید.
    3- برای این که قارچ‌ها آب نیندازد، بهتر است، روی آن‌ها آب سرد ریخته و سپس فشار دهید تا آب اضافی‌شان خارج شود.
    4- سیرها را پوست کنده و خرد کنید.
    5- فلفل‌ها را خرد کنید. بسته به میزان تند بودن فلفل‌ها، می‌توان مقدار آن‌ها را کم یا زیاد کرد. در ضمن برای زیبا‌تر شدن این ترشی می‌توان از فلفل با رنگ‌های مختلف استفاده کرد. در صورت تمایل می‌توان از پودر فلفل به جای فلفل تازه استفاده کرد.
    6- سبزی‌ها را شسته و بگذارید تا آب اضافی آن‌ها برود. سپس ریز خرد کنید و در صورتی که سبزی تازه در دسترس نبود، می‌توان از سبزی خشک استفاده کرد. البته ارجحیت استفاده از هر دو نوع سبزی (خشک و تازه) است؛ به شرطی که مقدار گفته شده برای هر کدام نصف شود.
    7- قارچ، لوبیا سبز، فلفل، سیر و سبزی را مخلوط کرده و درون ظرف مورد نظر بریزید.
    8- ادویه و زردچوبه را با مقدار کمی سرکه مخلوط کنید و روی مواد آماده شده بریزید. سپس به اندازه‌ی کافی سرکه درون ظرف بریزید تا به طور کامل روی مواد را بپوشاند. آن‌گاه درب ظرف را ببندید و در جایی خنک نگهداری کنید.
  9. آفلاین

    ashoob مدیر بازنشسته

    تاریخ عضویت:
    ‏Aug 3, 2009
    ارسال ها:
    7,733
    تشکر شده:
    18
    امتیاز:
    38
    جنسیت:
    زن
    محل سکونت:
    یک پارس
    وب سایت:
    خيار ترشي | ترشی و شور مواد لازم :

    سركه 3 ليتر
    نمك قدري
    فلفل 3 قاشق سوپخوري
    خيار 2000 گرم

    طرز تهيه :
    دز صورتيکه بخاهيم خيار ترشي ترد تر شود ممکن است خيارها را در آب اهک به طريق زير بخوابانيم ، يکي دو کيلو آهک را با مقداري آب مخلوط مي کنيم و مي گذاريم آهک رسوب نمايد و آب زلال آن را از صافي رد مي کنيم و روي خيارها مي ريزيم بطوريکه کاملا روي انها را بگيرد و بعد از 24 ساعت خيارها را از آب آهک خارج مي کنيم و با چندين آب مي شوئيم و مي گذاريم چند ساعت در آب سرد بماند ، بعد خيارها را از آب خارج مي سازيم و خوب خشک مي نمائيم و در شيشه ميريزيم و سرکه را چند جوش مي دهيم و کمي نمک و فلفل روي خيارها مي پاشيم و سرکه را روي آن مي ريزيم و بعد از سرد شدن در شيشه را خوب مي بنديم .
  10. آفلاین

    ashoob مدیر بازنشسته

    تاریخ عضویت:
    ‏Aug 3, 2009
    ارسال ها:
    7,733
    تشکر شده:
    18
    امتیاز:
    38
    جنسیت:
    زن
    محل سکونت:
    یک پارس
    وب سایت:
    ترشي موسير | ترشی و شور مواد لازم :

    سركه 1 ليتر
    نمك قدري
    موسير 500 گرم

    طرز تهيه :
    با موسير به تنهايي يا مخلوط با ساير مواد مي توان ترشي تهيه نمود . از موسير تازه يا خشک مي توان براي تهيه ترشي استفاده کرد . موسير تازه چون کمتر در دسترس قرار دارد از موسير خشک بيشتر استفاده مي شود ولي در هر حال ما دستور استفاده از هر نوع را ذيلا توضيح مي دهيم :
    الف- طرز آماده کردن موسير تازه :
    موسير را پوست مي کنيم و نازک ورقه ورقه مي کنيم . چون موسير تازه داراي بوي تندي است آنرا دوسه روز در آب سرد خيس مي کنيم و چندين بار آب آنرا عوض مي کنيم ، بعد انرا در صافي مي ريزيم و آب آن که کاملا گرفته شد موسير را روي پارچه اي پهن مي کنيم و 24 ساعت مي گذاريم بماند تا رطوبت آن کاملا گرفته شود ، اين موسير اماده ترشي مي باشد .
    ب - طرز استفاده از موسير خشک :
    موسير را مي شوئيم و مقداري آب جوش بروي آن مي ريزيم هر وقت آب آن سرد شد آنرا خالي مي نمائيم و دوباره آب جوش روي موسير مي ريزيم و اين عمل را سه تا چهار بار تکرار مي کنيم و بعد موسير را در آب سرد مي ريزيم تا دو سه روز بماند و در اين مدت نيز چند دفعه آب آنرا عوض مي کنيم . وقتي موسير کاملا نرم و لطيف شد ، آنرا درصافي مي ريزيم و بعد روي پارچه پهن مي کنيم تا رطوبت آن کاملا گرفته شود .
    طرز تهيه ترشي
    موسير هاي اماده شده را در شيشه مي ريزيم و کمي نمک داخل سرکه که حتما بايد سرکه انگور و سفيد و تميز باشد مي ريزيم و داخل شيشه موسير را با اين سرکه پر مي کنيم .
  11. آفلاین

    ashoob مدیر بازنشسته

    تاریخ عضویت:
    ‏Aug 3, 2009
    ارسال ها:
    7,733
    تشکر شده:
    18
    امتیاز:
    38
    جنسیت:
    زن
    محل سکونت:
    یک پارس
    وب سایت:
    ترشي گلپر | ترشی و شور مواد لازم :

    سركه 0.5 ليتر
    نمك قدري
    سبزي 500 گرم
    گلپر 500 گرم
    سيب زميني 100 گرم
    موسير 100 گرم
    ريحان 100 گرم

    طرز تهيه :
    براي تهيه ترشي گلپر بايد از ساقهاي ترد و تازه گلپر استفاده کرد . ساقه هاي گلپر را خرد مي کنيم و روي آنرا مقداري نمک مي پاشيم و يک شب مي گذاريم بماند تا کمي آب بيندازد بعد آب آنرا خالي مي کنيم و مقداري سرکه به حدي که روي گلپر را بگيرد در ظرف مي ريزيم . سپس گلپر اماده شده را در شيشه مي ريزيم و شيشه را با سرکه پر مي کنيم .
    ممکن است لابلاي گلپر را مقداري سبزي خرد کرده از قبيل نعناع و ترخان و ريحان بريزيم . درصورتيکه گلپر کمي تلخ باشد انرا با مقداري سرکه کمي مي جوشانيم تا تلخي آن گرفته شود و بعد مطابق دستور فوق عمل مي کنيم
  12. آفلاین

    ashoob مدیر بازنشسته

    تاریخ عضویت:
    ‏Aug 3, 2009
    ارسال ها:
    7,733
    تشکر شده:
    18
    امتیاز:
    38
    جنسیت:
    زن
    محل سکونت:
    یک پارس
    وب سایت:
    ترشي پوست ليموترش | ترشی و شور مواد لازم :

    سركه 3 ليتر
    نمك قدري
    پوست ليمو ترش 1000 گرم

    طرز تهيه :
    براي تهيه اين ترشي مي توانيم از پوستهاي ليمو ترش که آب آنرا گرفته ايم استفاداه کنيم . داخل پوستهاي ليمو را کاملا خالي و تميز مي کنيم ، براي هر يک کيلو پوست ليمو 3 کيلو سرکه در نظر مي گيريم . پوستهاي ليمو را دو بار در آب مي جوشانيم و يکي دو روز در آب سرد قرار مي دهيم و چند بار آب آنرا عوض مي کنيم تا تلخي آن گرفته شود . بعد ليمو ها را در صافي ميريزيم و روي پارچه پهن مي کنيم و دو سه روز ميگذاريم بماند تا رطوبت آن کاملا گرفته شود .
    ممکن است کمي نمک روي ليمو بپاشيم که رطوبت آن بهتر گرفته شود و احيانا پوست ليمو ترش خراب نشود ، پوست ليمو را در شيشه مي ريزيم و سرکه را چند جوش مي دهيم و داخل شيشه را از سرکه مزبور پر مي کنيم .
  13. آفلاین

    ashoob مدیر بازنشسته

    تاریخ عضویت:
    ‏Aug 3, 2009
    ارسال ها:
    7,733
    تشکر شده:
    18
    امتیاز:
    38
    جنسیت:
    زن
    محل سکونت:
    یک پارس
    وب سایت:
    ترشي پوست پرتقال | ترشی و شور مواد لازم :

    سركه 1 ليتر
    نمك قدري
    پوست پرتقال 400 گرم
    فلفل قدري
    پوست نارنج قدري

    طرز تهيه :
    پوست پرتقال يا نارنج بدون گرفتن قسمت سفيدي آن دو بار در آب مي جوشانيم و 24 ساعت در آب سرد مي گذاريم بماند و گاهي آب آنرا عوض مي کنيم تا تلخي آن کاملا گرفته شود . بعد پوستها را روي پارچه پهن مي کنيم تا رطوبت آن از بين برود بعد آنرا از چرخ رد مي کنيم و مقداري سرکه بطوريکه روي پوستها را بگيرد روي ان مي ريزيم و چند جوش مي دهيم تا سرکه کاملا به خورد پوستها برود و کمي غليظ شود ، مقدار کمي نمک و فلفل در آن مي ريزيم و خوب مخلوط مي کنيم .
    ممکن است به اين ترشي مقداري خلال پرتقال يا نارنج تلخي گرفته اضافه کنيم ، در اين صورت وقتي پوستهاي تلخي گرفته را چرخ کرديم با کمي خلال مخلوط مي نمائيم و مي جوشانيم .
  14. آفلاین

    ashoob مدیر بازنشسته

    تاریخ عضویت:
    ‏Aug 3, 2009
    ارسال ها:
    7,733
    تشکر شده:
    18
    امتیاز:
    38
    جنسیت:
    زن
    محل سکونت:
    یک پارس
    وب سایت:
    ترشي انگور | ترشی و شور مواد لازم :

    سركه 1 ليتر
    نمك قدري
    انگور 500 گرم
    شيره قدري

    طرز تهيه :
    اين ترشي مخصوص قزوين است و نام محلي آن گله ترشي است و با کمي دقت در تهيه آن ترشي بسيار مطلوبي آماده ميشود و انگور در آن نهايت تازگي ميماند و در غير فصل انگور مطلوب و جالب است ، براي تهيه اين ترشي از انگورهاي گرد و سفيد که پوست انها است استفاده ميکنيم .
    خوشه هاي انگور را با قيچي کوچک مي بريم و دقت مي کنيم حبه هاي آنها جدا نشود بعد انگور را ميشوئيم و در آبکش مي ريزيم تا اب ان برود و خشک شود ، بعد انگور را در کوزه مي چنيم و سرکه سفيد خيلي خوب را با کمي نمک مي جوشانيم و داخل کوزه را با سرکه پر مي کنيم بطوريکه روي انگور را کاملا بپوشاند ( البته سرکه جوشانده بايد اول سرد و سپس روي انگور ريخته شود ) بعد در کوزه را محکم مي بنديم . اين ترشي را در شيشه هاي تمام گشاد و در دار هم ميتوان تهيه کرد . ممکن است در سرکه انگور مقداري شيره ريخت و سپس جوشانيد اما به حدي که زياد شيرين نشود در اين صورت بايد نمک آن بسيار کم و غير محسس باشد
  15. آفلاین

    ashoob مدیر بازنشسته

    تاریخ عضویت:
    ‏Aug 3, 2009
    ارسال ها:
    7,733
    تشکر شده:
    18
    امتیاز:
    38
    جنسیت:
    زن
    محل سکونت:
    یک پارس
    وب سایت:
    ترشي انبه | ترشی و شور مواد لازم :

    سركه 0.5 ليتر
    نمك قدري
    آب ليموترش 0.5 ليتر
    انبه 500 گرم
    رب گوجه فرنگي 250 گرم
    زعفران 1.5 قاشق مرباخوري
    هل 1.5 قاشق مرباخوري
    دارچين 1.5 قاشق مرباخوري
    خاك قند 1.5 قاشق مرباخوري

    طرز تهيه :
    چون معمولا انبه خشک در دسترس ميباشد لذا قبلا براي آماده کردن انبه خشک بطريق ذيل عمل مي کنيم :
    انبه را يک شب در آب ليمو حل ميکنيم و با رب گوجه فرنگي مخلوط مي نمائيم و زعفران سائيده و دارچين و هل کوبيده و خاک قند را اضافه ميکنيم ، مقدار خاک قند و ساير ادويه جات بستگي به ذائقه ما دارد و باندازهاي که دوست داريم مي توانيم کم يا زياد کنيم
    بعد سرکه را مي ريزيم و بهم ميزنيم تا تمام مواد مخلوط شده و برشي کاملا جا بيافتد اين ترشي بايد کاملا غليظ و تقريبا سفت باشد
  16. آفلاین

    ashoob مدیر بازنشسته

    تاریخ عضویت:
    ‏Aug 3, 2009
    ارسال ها:
    7,733
    تشکر شده:
    18
    امتیاز:
    38
    جنسیت:
    زن
    محل سکونت:
    یک پارس
    وب سایت:
    ترشي کلم برگ | ترشی و شور مواد لازم :

    كلم 2000 گرم
    سركه 1 ليتر
    نمك قدري

    طرز تهيه :
    شيشه را با کلم برگ پر ميکنيم و مقداري نمک لابلاي کلم برگها ميپاشيم و شيشه را از سرکه خوب سفيد جوشانيده پر ميکنيم ، ترشي بعد از 6 ماه قابل مصرف است ولي زمان بيشتر مرغوبيت بالا تر خواهد داشت .
  17. آفلاین

    ashoob مدیر بازنشسته

    تاریخ عضویت:
    ‏Aug 3, 2009
    ارسال ها:
    7,733
    تشکر شده:
    18
    امتیاز:
    38
    جنسیت:
    زن
    محل سکونت:
    یک پارس
    وب سایت:
    ترشي هويج دو | ترشی و شور مواد لازم :

    هندوانه 2000 گرم
    سركه 1 ليتر
    نمك قدري

    طرز تهيه :
    شيشه را با هويج پوست کنده پر ميکنيم و مقداري نمک لابلاي هويج ها ميپاشيم و شيشه را از سرکه خوب سفيد جوشانيده پر ميکنيم ، ترشي بعد از 6 ماه قابل مصرف است ولي زمان بيشتر مرغوبيت بالا تر خواهد داشت .
  18. آفلاین

    ashoob مدیر بازنشسته

    تاریخ عضویت:
    ‏Aug 3, 2009
    ارسال ها:
    7,733
    تشکر شده:
    18
    امتیاز:
    38
    جنسیت:
    زن
    محل سکونت:
    یک پارس
    وب سایت:
    ترشي پياز سفيد | ترشی و شور مواد لازم :

    پياز ريز سفيد 2000 گرم
    سركه 1 ليتر
    نمك قدري

    طرز تهيه :
    شيشه را با پياز ريز و سفيد پوست کنده پر ميکنيم و مقداري نمک لابلاي پياز ها ميپاشيم و شيشه را از سرکه خوب سفيد جوشانيده پر ميکنيم ، ترشي بعد از 6 ماه قابل مصرف است ولي زمان بيشتر مرغوبيت بالا تر خواهد داشت .
  19. آفلاین

    ashoob مدیر بازنشسته

    تاریخ عضویت:
    ‏Aug 3, 2009
    ارسال ها:
    7,733
    تشکر شده:
    18
    امتیاز:
    38
    جنسیت:
    زن
    محل سکونت:
    یک پارس
    وب سایت:
    ترشي گل کلم يك | ترشی و شور مواد لازم :

    گل كلم 2000 گرم
    نعناع 1000 گرم
    سير 500 گرم
    سركه 1 ليتر
    نمك قدري

    طرز تهيه :
    نعناع را بدقت تميز ميکنيم و ميشوئيم و خشک ميکنيم . بعد سير را پوست مي کنيم و با نعناع از چرخ رد ميکنيم ، سپس شيشه مناسبي را انتخاب مي نمائيم و يکي دو رديف گل کلم و مقداري سير و نعناع چرخ کرده و کمي نمک روي آن ميريزيم و باز مقداري گل کلم و بعد نعناع و سير کمي نمک مي ريزيم و بهمين ترتيب شيشه را پر ميکنيم و بعد روي مواد مزبور را سرکه ميريزيم بطوريکه روي گل کلم ها را سرکه بگيرد و شيشه از سرکه پر شود ، ترشي بعد از 6 ماه قابل مصرف است ولي زمان بيشتر مرغوبيت بالا تر خواهد داشت .
  20. آفلاین

    ashoob مدیر بازنشسته

    تاریخ عضویت:
    ‏Aug 3, 2009
    ارسال ها:
    7,733
    تشکر شده:
    18
    امتیاز:
    38
    جنسیت:
    زن
    محل سکونت:
    یک پارس
    وب سایت:
    ترشي هويج يك | ترشی و شور مواد لازم :

    هویج 2000 گرم
    نعناع 1000 گرم
    سير 500 گرم
    سركه 1 ليتر
    نمك قدري
    طرز تهيه :
    نعناع را بدقت تميز ميکنيم و ميشوئيم و خشک ميکنيم . بعد سير را پوست مي کنيم و با نعناع از چرخ رد ميکنيم ، سپس شيشه مناسبي را انتخاب مي نمائيم و يکي دو رديف هويج و مقداري سير و نعناع چرخ کرده و کمي نمک روي آن ميريزيم و باز مقداري هويج و بعد نعناع و سير کمي نمک مي ريزيم و بهمين ترتيب شيشه را پر ميکنيم و بعد روي مواد مزبور را سرکه ميريزيم بطوريکه روي هويج ها را سرکه بگيرد و شيشه از سرکه پر شود ، ترشي بعد از 6 ماه قابل مصرف است ولي زمان بيشتر مرغوبيت بالا تر خواهد داشت .
موضوعات مشابه با: طرز تهيه
انجمن عنوان تاریخ
آشپزی طرز تهيه مرباي بادمجان ‏Jul 24, 2013
آشپزی طرز تهيه بستني باماست ‏Jul 24, 2013
آشپزی طرز تهيه خوراک قارچ با برنج ‏Feb 3, 2013
آشپزی طرز تهيه رنكينگ شكلاتي-دارچيني ‏Aug 29, 2012
آشپزی طرز تهيه سوپ زمستاني هندي ‏Jan 7, 2012
آشپزی !!!!!!!طرز تهيه ي انواع کيک و شيريني!!!!!!!! ‏Dec 16, 2011
آشپزی روش و طرز تهيه تخم مرغ ‏Dec 3, 2011
آشپزی طرز تهيه مــارمالاد پرتقال ‏Oct 9, 2011
آشپزی طرز تهيه كوفته قلقلي پنير مخفي ‏Aug 26, 2011