به "یک پارس" خوش آمدید.

کاربران تگ شده

نمایش نتایج: از شماره 1 تا 3 , از مجموع 3
  1. #1
    7080 آنلاین نیست.
    حرفه ای

    زخم هایت را پنهان کن، مردم اين زمانه زیادی با نمکند
    تاریخ عضویت
    Jun 2010
    محل سکونت
    شهر باران (رشت)
    نوشته ها
    7,881
    پسند شده های دریافتی
    7498
    پسند شده های ارسالی
    6956
    نوشته های وبلاگ
    188

    آنتی ویروس شما سیستم عامل کامپیوتر شمامرورگر شما

    جنسیت شما ؟ حالت من

                         شهرت :18306


    ویترین مدال ها

    new تفاوت خواص پیاز سفید و قرمز در چیست؟

    تبلیغات




    پیاز قرمز از سکته پیشگیری می‌کند
    پیاز قرمز می‌تواند از ابتلا به بیماری‌های قلبی پیشگیری کند.

    دانشمندان متوجه شدند سبزیجاتی که معمولا در رژیم‌های غذایی کشورهای خاورمیانه و هندوستان مصرف می‌شوند می‌توانند کلسترول‌های بد را از بدن حذف کرده و به این ترتیب از سکته و حمله قلبی پیشگیری کنند.

    یکی از این سبزیجات پیاز قرمز است. این گیاه هم‌چنین می‌تواند به حفظ کلسترول‌های خوب بدن کمک کرده و از ابتلا به بیماری‌های قلبی پیشگیری کند.

    محققان هنک‌کنگی با انجام مطالعاتی روی حیوانات به این نتایج رسیدند. آن‌ها متوجه شدند مصرف پیاز قرمز بعد از 8 هفته می‌تواند میزان کلسترول‌های بد را در بدن به میزان 20 درصد کاهش دهد. اما در همین دوره زمانی، هیچ تغییری در میزان کلسترول‌های خوب بدن به وجود نیامد.

    ژن یو چن که مسوول انجام این مطالعات در دانشگاه هنک‌کنگ است در این باره گفت: با وجود آن‌که تحقیقات زیادی در مورد خواص پیازها انجام شده است، اما هنوز هم در مورد اثر این گیاهان روی ژن‌های انسان‌ها و متابولیسم بدن سوالات زیادی وجود دارد.

    این برای اولین بار است که اثر پیاز قرمز روی عملکرد بیولوژیک بدن مورد توجه قرار می‌گیرد. اولین فایده پیاز این است که خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد. البته با وجود آنکه مصرف پیاز سفید در بریتانیا محبوبیت بیش‌تری دارد، پیاز قرمز در هندوستان، خاورمیانه و کشورهای مدیترانه‌ای طرفداران زیادی دارد.

    به طور کلی در مورد فواید پیازها مطالب زیادی بیان شده است. برای مثال محققان معتقدند پیازها می‌توانند از ابتلا به سرطان‌ها و بیماری‌های قلبی پیشگیری کند و هم‌چنین از ابتلا به سرماخوردگی و سرفه هم خودداری می‌کنند.

    در کشورهایی که مصرف پیازها معمول است نرخ ابتلا به سرطان پایین‌تر از مناطق دیگر جهان است. برای مثال در کشور چین که مردم پیاز و سیر زیادی مصرف می‌کنند خطر ابتلا به سرطان نسبت به دیگر کشورهای جهان نزدیک به 40 درصد کمتر است.

    [SIGPIC][/SIGPIC]
    نشانی من
    نشانی از تو ندارم اما نشانی ام را برای تو مينويسم:
    درعصرهای انتظار،به حوالی بی کسی قدم بگذار!
    خيابان غربت را پيدا کن و وارد کوچه پس کوچه های تنهايی شو!
    کلبه ی غريبی ام را پيدا کن، کنار بيدمجنون خزان زده و کنار مرداب آرزوهای رنگی ام!
    درکلبه را باز کن و به سراغ بغض خيس پنجره برو!
    حرير غمش را کنار بزن!
    مرا می يابی در

    ![برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید برای عضویت در سایت بر روی اینجا کلیک بکنید]!

  2. 3 کاربر از پست مفید 7080 سپاس کرده اند .


  3. #2
    soraya آنلاین نیست.
    حرفه ای

    تاریخ عضویت
    Nov 2010
    محل سکونت
    تهران،زیرآسمان دودی
    نوشته ها
    4,862
    پسند شده های دریافتی
    414
    پسند شده های ارسالی
    0

    آنتی ویروس شما سیستم عامل کامپیوتر شمامرورگر شما

    جنسیت شما ؟ حالت من

                         شهرت :3095


    ویترین مدال ها

    پیش فرض خواص دارویی پیاز

    از پیاز به عنوان یک داروی ضدعفونی کننده استفاده می شود.

    مالیدن آب پیاز به صورت از ایجاد لکه ها جلوگیری می کند. و از مخلوط آب پیاز و عسل می توان به عنوان یک کرم ضد چروک استفاده کرد.
    پیاز سرشار از ویتامین c، کلسیم، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، گوگرد و اسید فولیک و مقدار کمی آهن، مس و روی است که تاکنون تحقیقات زیادی برای اثبات خواص آن صورت گرفته است.
    خوردن پیاز در پیشگیری از پوکی استخوان مؤثر است؛ چرا که پیاز با جلوگیری از کاهش مواد معدنی به ویژه کلسیم موجود در سلول‌های استخوانی از بروز پوکی استخوان جلوگیری می‌کند.
    پژوهشگران دانشگاه برن سوئیس، ترکیبی در پیاز شناسایی کرده اند که از کاهش حجم استخوان و پوکی آن جلوگیری می کند. این ماده در پیش گیری در کاهش نیافتن مواد مصرفی ـ به ویژه کلیة سلول های استخوانی ـ تأثیر زیادی دارد.
    پیاز، قند خون و کلسترول را پایین می آورد.
    پیاز یکی از گیاهان بسیار قدیمی است که انسان آن را شناخته و در غذای خود استفاده می کرده است در کتاب های پزشکان قدیم از پیاز به سبب داشتن الیاف و ویتامین ها و فلزات به عنوان داروخانه ای کامل نامبرده شده است.
    بوی آن میکروب های مضر را از بین می برد.
    قند خون را کاهش می دهد.
    از ابتلا به سکته جلوگیری می کند.
    قلب را فعال می کند و کلسترول را کاهش می دهد.
    گردش خون را تقویت می کند.
    به سبب داشتن آنتی اکسیدان، تنش و نگرانی را از بین می برد.
    الیاف غذایی آن دستگاه هاضمه را تقویت می کند.
    پیاز از سرطان ریه جلوگیری می کند:
    مواد شیمیایی موجود در پیاز خطر ابتلا به سرطان ریه را کاهش می دهد. مواد «فلاونوید» از دچار شدن به انواع بیماری ها جلوگیری می کند و به وفور در پیاز یافت می شود.
    پیاز برای پوست بسیار مفید است. زیرا خون را تصفیه می کند و در نتیجه رنگ چهره زیباتر و جذاب تر می شود.
    همچنین پیاز به دلیل داشتن گوگرد باعث افزایش رشد موهای سر می شود. پیاز به دلیل داشتن آهک، دندانها را محکم می کند و باعث استحکام استخوان بندی بدن می شود... بنابراین خوردن پیاز در کودکان مبتلا به نرمی استخوان و سالمندان مفید است.
    اگر سرما خورده اید، چند پیاز را برش داده و در نقاط مختلف خانه قرار دهید.... پیاز مانند یک دستگاه تصفیة هوا از ابتلای سایر اعضای خانواده به این بیماری جلوگیری خواهد کرد.
    همچنین اگر خارج خانه غذا می خورید، پیاز را همراه آن مصرف کنید، زیرا ماده ای در پیاز وجود دارد که از مسمومیت غذایی حاصل از خوردن گوشت مانده جلوگیری می کند.
    اگر شخصی به دلیل مصیبت وارده دچار حملات عصبی شده، پیازی را به دوئ نیم کرده و جلوی بینی او بگیرید.
    پیازچه فواید متعددی دارد. به تازگی متخصصان علوم تغذیه فرانسه در یافه اند که پیازچه ادرار آور است زیرا ۸۵ در صد آن را آب تشکیل می دهد.
    در پیازچه ۲۴۳ میلی گرم پتاسیم و ۴ میلی گرم سدیم و ۲۷ گرم کالری است.
    دانشمندان دریافته اند که بخش سفید رنگ پیازچه دارای مواد قندی است که در ادرار کردن تأثیر می گذارد و بخش سبز آن ویتامین«ث» دارد که دستگاه دفاعی بدن را تقویت می کند. و ۲ میلی گرم ماده کاوتین پیازچه به بازسازی سلولها کمک می کند.
    همچنین پیاز به دلیل داشتن ماده گلوکوزین که مشابه هورمون انسولین است، قند خون را تنظیم می‌کند.
    گفتنی است، خوردن نصف پیاز متوسط در روز ۳۰ درصد از مقدار کلسترول بد خون را کاهش می‌دهد و به جای آن باعث افزایش کلسترول خوب خون می‌شود. پیاز منبع غنی نوعی اکسیدان است که از بروز سرطان در افراد جلوگیری می‌کند.
    این گیاه خوراکی از بیماری آب مروارید در چشم نیز جلوگیری می‌کند و بنابراین مصرف آن به افراد مسن توصیه می‌شود.

    همین که تونگاه می کنی
    ومن نگاه می کنم
    تاببینیم کدام یک ازمانگاه می کند
    خودخودعشق است....

  4. کاربر روبرو از پست مفید soraya سپاس کرده است .


  5. #3
    sheida_m آنلاین نیست.
    کاربر ویژه

    دعايم كن...من با دعايت رو سفيدم مادر
    تاریخ عضویت
    Feb 2011
    نوشته ها
    1,156
    پسند شده های دریافتی
    721
    پسند شده های ارسالی
    1141
    نوشته های وبلاگ
    25

    آنتی ویروس شما سیستم عامل کامپیوتر شمامرورگر شما

    جنسیت شما ؟ حالت من

                         شهرت :2796


    ویترین مدال ها

    new خواص پیاز

    تبلیغات



    چگونه می‌توان یك آشپزخانه را بدون بو و مزه تند پیاز كه طعم دهنده بیشترغذاهاست تصور كرد. پیاز از مبتلا شدن افراد به بسیاری از بیماریها نظیر .....


    تاریخچه:
    منشاء پیازها اصولاً از آسیا و خاورمیانه است كه گسترش پیدا كرده اند. پیازها مورد تحسین مصریها قرار می‌گرفتند . آنها نه تنها بعنوان پول از آن استفاده می‌كردند بلكه بر سر قبر شاهان می‌گذاشتند و این به منزله هدیه ای برای مرده بشمار می‌رفت كه این هدیه اهمیت روحی برای مرده در زمان زندگی پس از مرگ او داشت.
    پیاز در طول زمان نه تنها در آشپزی بلكه خاصیتهای درمانی آن مورد توجه قرار گرفته است. در اوایل قرن ششم به عنوان دارو در هند استفاده می‌شد. هندیها در استفاده پیاز شهرت داشتند. در یونان باستان آن را با مخلفات اضافی مخلوط می‌كردند چون مردم آن را خیلی تند و تیز نمی‌دانستند، با این حال، بخاطر بوی بدآن ، پیاز در میان مردمان فقیر در سراسر دنیا كه می‌توانستند به راحتی از این گیاه ارزان برای خوش طعم كردن غذاهایشان استفاده كنند شهرت یافت.
    پیازها بعنوان یك گیاه بی قید و شرط در تركیبات مواد غذایی بسیاری از كشورهای اروپایی در دوره قرون وسطی مورد استفاده قرار می‌گرفت و بعدها بعنوان یك صبحانه سالم و كلاسیك استفاده می‌شد.
    كریستف كلمب پیاز را به هند غربی آورد. پرورش آنها در سرتاسر نیمكره غربی گسترش یافت. امروزه چین، هند، ایالت متحده آمریكا، روسیه و اسپانیا از تولیدكنندگان برتر پیاز هستند.
    توضیحات: پیاز ممكن است اشك چشم شما را بیرون آورد، و بوی بدی به نفس شما بدهد اما اشتهای شما را باز می‌كند. پیاز كه اسم علمی‌آن ALLIUMSPA است به رنگ قهوه‌ای كم رنگ، سفید و قرمز با یك گل پیاز و پوستی به ضخامت یك كاغذ دیده می‌شود، مزه تندی دارد و در همه مناطق دنیا در غذای خود از آن استفاده می‌كنند. همچنین پیازها در سایز، رنگ و مزه بسته به نوعشان با هم متفاوتند. كلمه پیاز (onion) از حرف لاتین unio به معنی تك یامنحصر می‌آید، چون گیاه پیاز فقط یك گل دارد. همچنین نام آن (union) به معنی متحد را نشان می‌دهد، كه بیانگر لایه‌های پیاز است كه به دور یك مركز قرار دارند.


    چگونه می‌توان یك آشپزخانه را بدون بو و مزه تند پیاز كه طعم دهنده بیشترغذاهاست تصور كرد. خوشبختانه پیاز زرد در همه فصول سال در دسترس هستند ولی نوع شیرین آن محدود به بعضی از فصلها‌ست و فقط در آن فصلها در دسترس‌اند.
    فواید پیاز:
    (پیاز مانند سیر، از خانواده ALLIUM هستند و هر دو سرشار از تركیبات سولفور قوی هستند كه باعث بوی تند و همچنین باعث افزایش سلامتی می‌شود.‍‍)
    پیازسرشار از كروم می‌باشد. یك ماده معدنی كه به سلولها در واكنش به انسولین، به همراه ویتامین C، فلاونوئید و كورسیتین كمك می‌كند.
    اثر كاهش دهنده قندخون
    در آزمایشات مشخص شده‌است كه خوردن زیاد پیاز باعث كاهش میزان گلوكز می‌شود. دلایل آزمایشگاهی و بالینی نشان می‌دهد كه آلیل پروپیل دی سولفید، مسئول کاهش قندخون بوسیله افزایش انسولین موجود در خون می‌باشد.
    آلیل پروپیل‌دی‌سولفید این كار را در تضاد با انسولین انجام می‌دهدبه این صورت كه یك دی سولفید، جاهایی از كبد را اشغال می‌كند كه انسولین در آن قسمتها غیرفعال است. این باعث می‌شودكه مقدار انسولین افزایش یابد و گلوكز را به داخل سلولهایی هدایت كند كه باعث كاهش قندخون می‌شوند. مطالعاتی که بر روی افراد دیابتی انجام شده‌است نشان داده كه كروم باعث كاهش میزان رسوب گلوكز خون، كاهش میزان انسولین و كاهش میزان كلسترول و تری گلیسیرد می‌شود، در حالی كه باعث افزایش میزان كلسترول نوع HDL ( کلسترول خوب )می‌شود.


    مواد موجود در 100 گرم پیاز

    کروم 24.80 میکرو گرمویتامین C10.24 میلی گرمفیبر 2.88 گرممنگنز0.22 میلی گرمویتامین B60.19 میلی گرمتریپتوفان0.03 گرمفولات30.40 میکروگرمپتاسیم251.20 میلی گرمفسفر52.80میلی گرممس0.10 میلی گرم
    خواص قلبی- عروقی
    مصرف مداوم پیاز همانند سیر نشان داده‌است كه كلسترول و فشارخون بالا را كاهش می‌دهد، دو عامل مهمی‌كه از بروز بیماریهای دیابتی و گرفتگی رگها جلوگیری می‌كنند و خطر حمله قلبی یا سكته مغزی را كاهش می‌دهند. این تأثیرات به دلیل وجود مواد سولفور، كروم و ویتامین 6B است كه با پایین آوردن میزان هموسیستئین از بروز بیماری قلبی و سكته مغزی جلوگیری می‌كند. پیاز یكی از كوچكترین عضو خانواده سبزیجات و میوه جات است كه بعنوان كاهش دهنده خطر احتمالی بیماری قلبی در تحقیقات اخیر شناخته شده است. از 100000 افرادی كه در این تحقیقات شركت كردند، در افرادی كه از پیاز، چای، سیب و بروكولی، یكی از غنی ترین منبع فلاونوئید به وفور استفاده می‌كنند 20% خطر بیماری قلبی در آنها كاهش می‌یابد.
    سلامت سیستم معده- روده ای
    مصرف مداوم پیاز، 2 دفعه یا بیشتر در هفته بطور چشمگیری سرعت رشد سرطان روده بزرگ را كاهش می‌دهد. پیاز حاوی مقداری فلاونوئید و كریستین است كه رشد تومورها را در حیوانات متوقف می‌كند و سلولهای روده بزرگ را از تأثیرات مخرب مواد سرطان‌زا محافظت می‌كند. استفاده از پیاز در غذاها، همچنین به كاهش مقدار مواد سرطان زایی كه از پخت با دمای بالا بوجود می‌آیند، كمك می‌كند.
    كریسترین، آنتی اكسیدان موجود در پیاز و همچنین كروكیومین و فیتونورین موجود در ادویه كاری و زردچوبه، اندازه و مقدار زخمهای پیش سرطانی در دستگاه روده ای انسان را كاهش می‌دهند. 5 بیمار که پولیپهای پیش سرطانی در روده پایینی در آنها به یک شكل بود و بیماری آنها FAP) (بود بیش از 6 ماه با مقداری معین از كركیومین و كریستین تحت درمان قرار گرفتندكه میانگین تعداد پولیپها به 4/60% و میانگین اندازه پولیپهای رشد كرده به 9/50% كاهش یافت. (FAP یك بیماری ارثی است و با رشد صدها پولیپ (آدنوم التهاب روده ای)مشخص می‌شوند و سرانجام منجر به سرطان روده می‌شوند. ) اخیراً از داروهای ضدالتهابی غیر استروئید (NSAID ها) مثل آسپرین و ایبوبروفن برای درمان چنین بیمارانی با این شرایط استفاده شده است اما این داروها اثرات جانبی مهمی ‌از قبیل تشكیل زخم معدی- روده ای و خونریزی دارند.
    بررسی مشاهدات اولیه در جمعیتی كه به مقدار زیاد ادویه‌كاری مصرف می‌كنند همانند بررسی‌ها روی حیوانات نشان داده است كه كركیومین، یكی اصلی‌ترین اجزاء سازنده در كاری آسیایی‌هاست و احتمالاً در جلوگیری و یا درمان سرطان در روده كوچك مؤثر است.
    پیاز و سیر از بروز بسیاری سرطانها جلوگیری می‌كنند.
    استفاده پیاز و سیر خطر ابتلا به چندین سرطان را كاهش می‌دهد. مطالعه روی شركت كنندگان در تحقیق مصرف زیاد پیاز نشان داده است كه 84 درصد كاهش خطر ابتلا به سرطان دهانی و گلو و 88% كاهش خطر ابتلا به سرطان مری،56% كاهش خطر ابتلا به سرطان روده، 83%كاهش خطر ابتلا به سرطان حنجره، 25% كاهش خطر ابتلا به سرطان سینه، 73% كاهش خطر ابتلا به سرطان تخمدان، 71% كاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات، 38% كاهش خطر ابتلا به سرطان كلیه در مقایسه با آنهایی كه پیاز كمتری مصرف می‌كنند دارند. همچنین آنهایی كه زیاد سیر مصرف می‌كنند 39% كاهش خطر ابتلا به سرطان دهان و گلو، 57% كاهش خطر ابتلا به سرطان مری، 26% كاهش خطر ابتلا به سرطان روده، 44% كاهش خطر ابتلا به سرطان حنجره، 10% كاهش خطر ابتلا به سرطان سینه، 22% كاهش خطر ابتلا به سرطان تخمدان، 19% كاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات و 31% كاهش خطر ابتلا به سرطان كلیه در مقایسه با كسانی كه سیر كمتری مصرف می‌كنند، دارند.
    تقویت سلامت استخوان
    شیر تنها غذایی نیست كه استخوان را تقویت می‌كند بلكه پیاز هم به سلامت استخوانها كمك می‌كند. این موضوع در مقاله‌ای با عنوان غذاهای شیمیایی و كشاورزی بیان شده است.
    اخیراً ماده ای در پیاز شناخته شده‌است به نام اختصاری GPLS كه از فعالیت سلولهایی که باعث شکستن استخوان می‌شوند جلوگیری می‌كند. پیاز مخصوصاً برای خانمهایی مفید است كه در معرض ابتلا به پوكی استخوان در زمان یائسگی قرار دارند.
    فعالیت ضدالتهابی و ضدباكتری
    چند ماده ضد التهابی موجود در پیاز كاهش‌دهنده شدت علائم مربوط به حالت التهابی از قبیل درد و تورم استخوانی و التهاب مفصل ‌هستند. همچنین پیاز باعث كاهش شدت علائم بیماری در هنگام سرماخوردگی می‌شود.
    سیر و پیاز تركیباتی دارند كه بصورت قابل توجه‌ای باعث كاهش التهاب می‌شود. تأثیرات ضد التهابی پیاز نه تنها به دلیل وجود ویتامین C و كریستین می‌باشد بلكه به علت وجود مواد فعال دیگر بنام ISOTH است. این مواد به صورت همزمان بكار می‌روند تا از التهاب در امان بمانند. علاوه بر آن كریستین، فلانوئید موجود در پیاز همراه با ویتامین C باعث كشتن باكتریهای مضر می‌شوند كه این باعث می‌شود كه پیاز، افزودنی مناسب در سوپها و خورشتها در فصلهای سرد و در هنگام سرماخورگی باشد.

    چگونگی انتخاب و ذخیره كردن پیازها
    پیاز منابع مهمی‌از فلاونوئید و فنول هستند كه مطالعات نشان‌داده‌اند كه از سرطان و بیماری قلبی ـ عروقی جلوگیری می‌كند. چگونگی انتخاب و تهیه پیازها به نوع پیازها و خواص آنها و همچنین تفاوتهای زیادی مثل خاصیت آنتی اكسیدانی و ضد سرطانی آن بستگی دارد.
    پیازهایی انتخاب كنید كه تمیز هستند و شكل خوبی داشته‌باشند و هیچگونه شیار یا شكافی روی آنها نباشد و پوستشان ترد و خشك باشد. آنهایی كه جوانه زده‌اند یا نشانه‌هایی از كپك دارند را انتخاب نكنید. همچنین پیازهای درجه 2 كه لكه‌هایی صاف دارند و گردن آنها مرطوب و دارای لكه‌های سیاهی هستند را انتخاب نكنید چون اینها نشانه فاسد شدن هستند.
    مدت زمان ذخیره‌سازی پیازها به نوع آنها بستگی دارد. آنهایی كه خیلی بدبو هستند مثل پیاز زرد را می‌توان مدت زمان بیشتری به نسبت نوع شیرین آن مثل پیاز سفید نگهداری كرد. همه پیازها را باید جدا از سیب زمینی نگهداری كرد، چون آنها رطوبت و گاز اتیلن را به خود جذب می‌كنند كه باعث فساد پیازها می‌شوند.
    باقیمانده پیاز خرد شده را باید در یك كیسه پلاستیك یا یك ظرف در‌دار نگهداری كرد و بایستی تا یكی دو روز آینده استفاده شوند، چون پیازها اكسیده می‌شوند و مواد غذایی خود را سریعاً از دست می‌دهند. پیاز پخته در یك ظرف كیپ بهتر مزه خود را حفظ می‌كند و میتوان آن را تا چند روز نگهداری كرد.
    هرگز آنها را در یك ظرف فلزی نگهداری نكنید چون این كار باعث تغییر رنگ آنها می‌شود. می‌توان پیاز پوست گرفته و خرد شده را فریز كرد ولی این كار باعث می‌شود كه بعضی از طعمهای خود را از دست بدهند.


 

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

موضوعات مشابه

  1. تفسیر اجزای آزمایش خون
    توسط @del در انجمن تازه های علم پزشکی
    پاسخ ها: 1
    آخرين نوشته: 09-05-2010, 10:51 AM
  2. آنچه از خواص پیاز نمی دانستید.
    توسط MoHaMaD710 در انجمن آشپزی
    پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 06-23-2010, 07:35 PM

کاربران خواننده این موضوع : 0

فعالیت :(نمایش - خوانندگان)

There are no names to display.

کلمات کلیدی این موضوع

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  

اکنون ساعت 10:43 AM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد.

Powered by vBulletin® Version 4.2.0
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
SEO by vBSEO